tiistai 26. kesäkuuta 2012

Papuja ja kissoja

















Kissaterveiset puutarhasta! 

Tänään iltapäivällä istuin puutarhassa nauttimassa lämmöstä ja lukemassa Josephine B:n elämästä.
Sain iltapäivällä Efterklangin uutiskirjeen ja nyt on liput varattuna marraskuulle, hurray!

Kohta voitaisiin syödä tacoja ja meillä on jo paputäytettä valmiina, helppo resepti:

  • papuja, paria eri laatua
  • pari sipulia silputtuna, ei tarvitse olla turhan hienoa
  • tuoretta chiliä, hienonksi silputtuna, älä hiero silmiä chilisormin!
  • maissia
  • kokonaisia tomaatteja tölkissä / kartonkipakkauksessa
  • valkosipulia, maun mukaan
  • mausteita (paprika, chili, juustokuminaa, korianteria, vähän kanelia...) esim. 1,5 teelusikka juustokuminaa
    1 teelusikka korianteria
    0,5 teelusikka chiliä
    hyppysellinen kanelia

Aloitetaan laittamalla pannuun öljyä, sipulit ja ripaus suolaa, haudutetaan miedolla lämmöllä. Tarkoitus ei ole ruskistaa sipuleita vaan vain kuullottaa.
Lisätään tuore chili sekä huuhdotut pavut. Käännetään lämpöä suuremmalle, ruskistetaan hieman.
Lisätään silputut tomaatit ja liemi sekä hienonnettu valkosipuli + mausteet.

Jos seos näyttää liian paksulta, voi lisätä vettä, seos paksuuntuu kiehuessaan. Anna porista kannen alla matalalla lämmöllä, sen verran että kuplii kuitenkin vähän koko ajan.
Seoksen pitäisi alkaa saostumaan itsestään ja loppuvaiheen sen voi antaa olla ilman kantta, jotta nestettä haihtuu.

Valmista on sitten, kun seos ei ole keittoa, vaan kivan tahmeaa. Papuja voi myös vähän muussata, jotta tämä tapahtuu nopeammin.

Eet smakelijk!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei hei, kirjoita vaan, kiitos kommentistasi!